Eureka Math Grade 5 Module 5 Lesson 11 Answer Key (2024)

Engage NY Eureka Math 5th Grade Module 5 Lesson 11 Answer Key

Eureka Math Grade 5 Module 5 Lesson 11 Sprint Answer Key

A
Multiply Decimals
Eureka Math Grade 5 Module 5 Lesson 11 Answer Key (1)

Question 1.
3 × 2 =
Answer: 6

Question 2.
3 × 0.2 =
Answer: 0.6

Question 3.
3 × 0.02 =
Answer: 0.06

Question 4.
3 × 3 =
Answer: 9

Question 5.
3 × 0.3 =
Answer: 0.9

Question 6.
3 × 0.03 =
Answer: 0.09

Question 7.
2 × 4 =
Answer: 8

Question 8.
2 × 0.4 =
Answer: 0.8

Question 9.
2 × 0.04 =
Answer: 0.08

Question 10.
5 × 3 =
Answer: 15

Question 11.
5 × 0.3 =
Answer: 1.5

Question 12.
5 × 0.03 =
Answer: 0.05

Question 13.
7 × 2 =
Answer: 14

Question 14.
7 × 0.2 =
Answer: 1.4

Question 15.
7 × 0.02 =
Answer: 0.14

Question 16.
4 × 3 =
Answer: 12

Question 17.
4 × 0.3 =
Answer: 1.2

Question 18.
0.4 × 3 =
Answer: 1.2

Question 19.
0.4 × 0.3 =
Answer: 0.12

Question 20.
0.4 × 0.03 =
Answer: 0.012

Question 21.
0.3 × 0.04 =
Answer: 0.012

Question 22.
6 × 2 =
Answer: 12

Question 23.
0.6 × 2 =
Answer: 1.2

Question 24.
0.6 × 0.2 =
Answer: 0.12

Question 25.
0.6 × 0.02 =
Answer: 0.012

Question 26.
0.2 × 0.06 =
Answer: 0.012

Question 27.
5 × 7 =
Answer: 35

Question 28.
0.5 × 7 =
Answer: 3.5

Question 29.
0.5 × 0.7 =
Answer: 0.35

Question 30.
0.5 × 0.07 =
Answer: 0.035

Question 31.
0.7 × 0.05 =
Answer:0.035

Question 32.
2 × 8 =
Answer: 16

Question 33.
9 × 0.2 =
Answer: 1.8

Question 34.
3 × 7 =
Answer: 21

Question 35.
8 × 0.03 =
Answer: 0.24

Question 36.
4 × 6 =
Answer: 24

Question 37.
0.6 × 7 =
Answer: 4.2

Question 38.
0.7 × 0.7 =
Answer: 0.49

Question 39.
0.8 × 0.06 =
Answer: 0.048

Question 40.
0.09 × 0.6 =
Answer: 0.054

Question 41.
6 × 0.8 =
Answer: 4.8

Question 42.
0.7 × 0.9 =
Answer: 0.63

Question 43.
0.08 × 0.8 =
Answer: 0.064

Question 44.
0.9 × 0.08 =
Answer: 0.072

B
Multiply Decimals
Eureka Math Grade 5 Module 5 Lesson 11 Answer Key (2)

Question 1.
4 × 2 =
Answer: 8

Question 2.
4 × 0.2 =
Answer: 0.8

Question 3.
4 × 0.02 =
Answer: 0.08

Question 4.
2 × 3 =
Answer: 6

Question 5.
2 × 0.3 =
Answer: 0.6

Question 6.
2 × 0.03 =
Answer: 0.06

Question 7.
3 × 3 =
Answer: 9

Question 8.
3 × 0.3 =
Answer: 0.9

Question 9.
3 × 0.03 =
Answer: 0.09

Question 10.
4 × 3 =
Answer: 12

Question 11.
4 × 0.3 =
Answer: 1.2

Question 12.
4 × 0.03 =
Answer: 0.12

Question 13.
9 × 2 =
Answer: 18

Question 14.
9 × 0.2 =
Answer: 1.8

Question 15.
9 × 0.02 =
Answer: 0.18

Question 16.
5 × 3 =
Answer: 15

Question 17.
5 × 0.3 =
Answer: 1.5

Question 18.
0.5 × 3 =
Answer: 1.5

Question 19.
0.5 × 0.3 =
Answer: 0.15

Question 20.
0.5 × 0.03 =
Answer: 0.015

Question 21.
0.3 × 0.05 =
Answer: 0.015

Question 22.
8 × 2 =
Answer: 16

Question 23.
0.8 × 2 =
Answer: 1.6

Question 24.
0.8 × 0.2 =
Answer: 0.16

Question 25.
0.8 × 0.02 =
Answer: 0.016

Question 26.
0.2 × 0.08 =
Answer: 0.016

Question 27.
5 × 9 =
Answer: 45

Question 28.
0.5 × 9 =
Answer: 4.5

Question 29.
0.5 × 0.9 =
Answer: 0.45

Question 30.
0.5 × 0.09 =
Answer: 0.045

Question 31.
0.9 × 0.05 =
Answer: 0.045

Question 32.
2 × 6 =
Answer: 12

Question 33.
7 × 0.2 =
Answer: 1.4

Question 34.
3 × 8 =
Answer: 24

Question 35.
9 × 0.03 =
Answer: 0.027

Question 36.
4 × 8 =
Answer: 32

Question 37.
0.7 × 6 =
Answer: 4.2

Question 38.
0.6 × 0.6 =
Answer: 0.36

Question 39.
0.6 × 0.08 =
Answer: 0.048

Question 40.
0.06 × 0.9 =
Answer: 0.054

Question 41.
8 × 0.6 =
Answer: 4.8

Question 42.
0.9 × 0.7 =
Answer: 0.63

Question 43.
0.07 × 0.7 =
Answer: 0.049

Question 44.
0.8 × 0.09 =
Answer: 0.072

Eureka Math Grade 5 Module 5 Lesson 11 Problem Set Answer Key

Draw the rectangle and your tiling.
Write the dimensions and the units you counted in the blanks.
Then, use multiplication to confirm the area. Show your work.
Question 1.
Rectangle A:

Rectangle A is
___________ units long __________ units wide
Area = ___________units2
Answer:

Eureka Math Grade 5 Module 5 Lesson 11 Answer Key (3)

4 1/2 units long 2 1/2 units wide
Area = 11 1/4 units 2

Question 2.
Rectangle B:
Rectangle B is
___________ units long __________ units wide
Area = ___________units2
Answer:

Eureka Math Grade 5 Module 5 Lesson 11 Answer Key (4)

3 3/4 units long 1 3/4 units wide
Area = 6 9/10 units2

Question 3.
Rectangle C:
Rectangle C is
___________ units long __________ units wide
Area = ___________units2
Answer:

Eureka Math Grade 5 Module 5 Lesson 11 Answer Key (5)

1 1/2 units long 3/4 units wide
Area = 1 1/8 units 2

Question 4.
Rectangle D:
Rectangle D is
___________ units long __________ units wide
Area = ___________units2
Answer:

Eureka Math Grade 5 Module 5 Lesson 11 Answer Key (6)

3/4 units long 1/2 units wide
Area = 3/8 units 2

Question 5.
Colleen and Caroline each built a rectangle out of square tiles placed in 3 rows of 5. Colleen used tiles that measured 1\(\frac{2}{3}\) cm in length. Caroline used tiles that measured 3\(\frac{1}{3}\) cm in length.
a. Draw the girls’ rectangles, and label the lengths and widths of each.
b. What are the areas of the rectangles in square centimeters?
c. Compare the areas of the rectangles.
Answer:

Eureka Math Grade 5 Module 5 Lesson 11 Answer Key (7)

b.

Area of Collen =

length x width

= 8 1/3 x 5

= 41 2/3 square centimetres

Area of Coroline =

= 16 2/3 x 10

= 160 20/3

= 166 2/3 square centimetres.

c.

On comparing both the areas,

The area of Colleen’s rectangle is smaller than coroline

41 2/3 sq. cm. < 166 2/3 cm sq.

Question 6.
A square has a perimeter of 51 inches. What is the area of the square?
Answer:

Given, perimeter = 51 inches

Now, 51 / 4 = 12 3/4 in

Area = length x width

A = 12 3/4 x 12 3/4

= 51/4 x 51/4

= 2601/16

= 162 9/16 sq. inches

Eureka Math Grade 5 Module 5 Lesson 11 Exit Ticket Answer Key

To find the area, Andrea tiled a rectangle and sketched her answer. Sketch Andrea’s rectangle, and find the area. Show your multiplication work.
Rectangle is
2\(\frac{1}{2}\) units × 2\(\frac{1}{2}\) units
Area =
Answer:

Eureka Math Grade 5 Module 5 Lesson 11 Answer Key (8)

Area = length x width

= 2 1/2 x 2 1/2

= ( 2 x 2 ) + ( 2 x 1/2 ) + ( 2 x 1/2 ) + ( 1/2 x 1/2 )

= 4 + 1 + 1 + 1/4

= 6 1/4 square units

Therefore, the area of the rectangle = 6 1/4 square units.

Eureka Math Grade 5 Module 5 Lesson 11 Homework Answer Key

Question 1.
Kristen tiled the following rectangles using square units. Sketch the rectangles, and find the areas. Then, confirm the area by multiplying. Rectangle A has been sketched for you.
a. Rectangle A:
Eureka Math Grade 5 Module 5 Lesson 11 Answer Key (9)
Rectangle A is
__________ units long × __________ units wide
Area = __________ units2

Answer :

2 3/4 units long × 1 1/2 units wide
Area = 4 1/8 units 2

b. Rectangle B:
Rectangle B is
2\(\frac{1}{2}\) units long × \(\frac{3}{4}\) units wide
Area = __________ units2

Answer :

Eureka Math Grade 5 Module 5 Lesson 11 Answer Key (10)

2 1/2 units long x 2 1/2 units wide
Area = 8 1/3 units2

c. Rectangle C:
Rectangle C is
3\(\frac{1}{3}\) units long × 2\(\frac{1}{2}\) units wide
Area = __________ units2

Answer :

Eureka Math Grade 5 Module 5 Lesson 11 Answer Key (11)

3 1/3 units long × 2 1/2 units wide
Area = 8 1/3 units 2

d. Rectangle D:
Rectangle D is
3\(\frac{1}{2}\) units long × 2\(\frac{1}{4}\) units wide
Area = __________ units2

Answer :

Eureka Math Grade 5 Module 5 Lesson 11 Answer Key (12)

3 1/2 units long × 2 1/4 units wide
Area = 7 7/8 units 2

Question 2.
A square has a perimeter of 25 inches. What is the area of the square?
Answer:

Given,

The perimeter of square = 25 inches

25/4 = 6 1/4

Now, Area = length x width

= 6 1/4 x 6 1/4

= 36 + 6/4 + 6/4 +1/16

=36 + 12/4 + 1/16

= 39 1/16

Therefore, area of the square = 39 1/16 square inches.

Eureka Math Grade 5 Module 5 Lesson 11 Answer Key (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fr. Dewey Fisher

Last Updated:

Views: 6120

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fr. Dewey Fisher

Birthday: 1993-03-26

Address: 917 Hyun Views, Rogahnmouth, KY 91013-8827

Phone: +5938540192553

Job: Administration Developer

Hobby: Embroidery, Horseback riding, Juggling, Urban exploration, Skiing, Cycling, Handball

Introduction: My name is Fr. Dewey Fisher, I am a powerful, open, faithful, combative, spotless, faithful, fair person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.